Kosárlabda

3×3-as kosárlabda Eb – Kijutott a női válogatott a párizsi tornára

A magyar női 3×3-as kosárlabda-válogatott kijutott a romániai selejtezőből a szeptemberi, Párizsban sorra kerülő Európa-bajnokságra.

    Június elején, a debreceni olimpiai pótselejtezőben a férfi és a női nemzeti csapat is a döntőben kapott ki, így épphogy lemaradt a tokiói játékokról.


    Az újabb kihívás a szeptember 10. és 12. között sorra kerülő párizsi Eb selejtezőtornája volt, amelyet Konstancában rendeztek. A tengerparton felépített helyszínen vasárnap a nők előbb öt ponttal kikaptak a britektől, majd könnyedén verték Szlovákiát. Károlyi Andrea szövetségi kapitány együttese a B csoport másodikjaként a D csoportot megnyerő Észtországgal szállt szembe az Eb-kvótáért és három ponttal megverte a baltiakat. Ezzel a Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra, Papp Dia, Török Ágnes összeállítású együttes kijutott az Európa-bajnokságra.    


    A magyarok 2016-ban Európa-bajnokok lettek Bukarestben, míg 2017-ben és 2019-ben világbajnoki ezüstérmet nyertek.


    Ami a férfiakat illeti, Csirke Ferenc együttese magabiztosan legyőzte Koszovót, majd egy utolsó másodperces kosárral kikapott Ukrajnától. A britek elleni ki-ki meccs az ellenfél egyértelmű fölényét hozta, így az Ivosev Tamás, Demeter Attila, Kerpel-Fronius Balázs összeállítású válogatott – Keller Iván az első meccsen megsérült – nem jutott tovább a keresztbejátszásba.    


    Eredmények:
    férfiak:
    
    D csoport:
Magyarország-Koszovó 21-12
Ukrajna-Magyarország 17-16
Nagy-Britannia – Magyarország 18-9


    nők:
   
    B csoport:
Nagy-Britannia – Magyarország 17-12
Magyarország-Szlovákia 19-10
    rájátszás:
Magyarország-Észtország 15-12

Fel