Connect with us

Kosárlabda

3×3-as kosár-vb – Hosszabbításban nyert, elődöntős a magyar női válogatott

3×3-as kosár-vb – Hosszabbításban nyert, elődöntős a magyar női válogatott


A magyar női válogatott hosszabbításban legyőzte a spanyol csapatot az Amszterdamban zajló 3×3-as kosárlabda-világbajnokság negyeddöntőjében, szombaton.

    A Theodorán Alexandra, Papp Klaudia, Goree Cyesha, Medgyessy Dóra alkotta csapat a meccs első felében magabiztosan vezetett, ám a spanyolok három és fél perccel a találkozó vége előtt fordítottak, és hárompontos előnyt alakítottak ki. Károlyi Andrea együttese egy perccel a tízperces játékidő vége előtt egyenlített, és mivel az idő lejártakor is egál volt, jöhetett az egyik csapat második pontjáig tartó hosszabbítás.
    Ebben a spanyolok szerezték az első, egy pontot érő kosarat, majd amikor a győzelemért támadtak, ziccert hibáztak – a lepattanót Goree Medgyessy kezébe ütötte, aki a kétpontos vonalon kívülről betalált, elődöntőbe juttatva a magyar csapatot.
    A spanyoloknak ez volt az első veresége a világbajnokságon.
    A csoportkört három győzelemmel és egy vereséggel abszolváló magyar válogatott a négy között a francia csapattal játszik vasárnap 14.40 perckor.
    A hollandiai vb-ről az érmesek vehetnek részt a jövő májusi, húszcsapatos olimpiai selejtezőn. A tokiói játékokra emellett a november 1-jei világranglista első három helyezettje automatikusan kvótát szerez.

    Eredmény:
Magyarország-Spanyolország 19-18 – hosszabbítás után
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kosárlabda