Kézilabda

12 gólos Loki győzelem a Vác ellen

Elképesztő kapusteljesítmény és igazi csapatmunka eredménye volt a 12 gólos diadal a Vác ellen.

Ijesztően festett a 13. percben az eredményjelző, 10–6-ra vezettek a vendégek, akik szinte minden támadásukat góllal fejeztek be. Aztán érkezett a kispadról Triffa Ági, s lehúzta a rolót, Bulath Anita pedig minden rutinját kitette a pályára, s ez elég volt ahhoz, hogy összeálljon a védekezés és a támadójáték is. S egyszer csak ott volt a pályán egy CSAPAT, amely tudta mit akar csinálni, s ami ennél is fontosabb: meg is valósította azt. A kulcspillanatokban mindig akadt egy ember, aki kisegítette a többieket a bajból, így lett „akcióhős” Varsányi Nóri, Vantara-Kelemen Éva, Tóvizi Petra, de sorolhatnánk a neveket, míg az összeállítás végére nem érünk… Szünetig ledolgoztuk tetemesnek tűnő hátrányunkat, sőt előnnyel térhettünk pihenőre, de a java még hátra volt…

Fotó: DVSCkézilabda


A DVSC SCHAEFFLER ugyanis olyan második félidőt produkált, amelyről a legmerészebb álmokat szövögető szurkolók sem reméltek. A Vác még szűk negyedórán keresztül tudta tartani a lépést a Lokival, aztán kezdetét vette a fesztivál. De még milyen fesztivál!!! Amikor 18–17-ről lett 22–17 még talpra tudott állni a megrendítő pofonból a vendégcsapat, ám 23–20 után egy 10–1-es rohammal tett pontot a meccs végére a DVSC SCHAEFFLER. Az utolsó 11 és fél percben egy (!) gólt kaptunk, ami több mint figyelemre méltó. Ehhez persze kellett az extra a kapuban (Triffa Ági 61 százalékos hatékonysággal védett), ám ez csapatmunka volt a javából.

Az utolsó perceket felállva tombolta végig a Hódos közönsége, de ez nem is csoda, hiszen tucatnyi góllal vertük a Vácot.
De ez nem tucatgyőzelem volt! Forrás:DVSCKézilabda

DVSC SCHAEFFLERGVM EUROPE-VÁC 33–21 (14–13)
Debrecen, 1400 néző. Vezette: Horváth P., Marton
DEBRECEN: Oguntoye – VARSÁNYI 4, Punyko 3 (1), Grigel 2 (1), TÓVIZI 3, DESZPOTOVICS 4, VANTARA-KELEMEN 6Csere: TRIFFA (kapus), Szabó P., KOVÁCS ANNA 4 (1), Arany 1, BULATH 4 (1), BORDÁS 2, ZAMFIRESCU, Borgyos. Edző: Köstner Vilmos
VÁC: Arenhart 1 – Diószegi 1, Hámori 2, Lakatos 2, HELEMBAI F. 4, KÁCSOR 4, Radoszavljevics 4Csere: Suba (kapus), De Souza 1 (1), Jovetic 1, Szabó K., Szamoránsky P. 1, Szondi, Iván. Edző: Szilágyi Zoltán

Az eredmény alakulása.4. perc: 3–2. 7. p.: 3–5. 13. p.: 6–10. 23. p.: 11–11. 40. p.: 17–16. 46.p.: 22–17. 54.p.: 28–20. 57.p.: 31–21.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/1.

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – Jól kezdett a Vác, a mérkőzés elején megtalálta a hiányosságainkat védekezésben. Az első félidő így igazi taktikai munka volt. Ekkora különbség nincs a két csapat között, ám nekünk sokkal mélyebb volt a rotációnk, így felőröltük ellenfelünket, de ekkora különbség nincs a két csapat között Győzelmünk kulcsa a védekezés, és a kiváló kapusteljesítményünk volt.
Szilágyi Zoltán: – Magabiztosan nyert a DVSC, jó játékkal, megérdemelten. A meccs elején feszes volt a védekezésünk, és támadásban is megtaláltuk azokat a pontokat, ami fontos volt,. A második játékrészben elfáradtak a kulcsjátékosaink, s ez döntő különbség volt. Ki lehet kapni Debrecenben, de ennyivel semmiképpen.

A sajtótájékoztató a meccs után:

https://www.facebook.com/dvsckezi/videos/335936633921238/

Fel